Bakalársky študijný program výživa ľud pripravuje odborníkov s rozsiahlymi vedomosťami o úlohe potravinových zdrojov a význame výživy pri formovaní zdravia človeka a potravinovej bezpečnosti. Absolvent je schopný sledovať a hodnotiť stav výživy človeka na základe fyziologických, genetických a metabolických funkcií, navrhovať výživové postupy výberom vhodných a nutrične hodnotných potravín s dôrazom na ich bezpečnosť.
Forma štúdia
Dĺžka štúdia
Jazyk
PROFILOVÉ PREDMETY
biochémia výživy ľudí
genetika človeka
hodnotenie stavu výživy
chémia
morfológia stavovcov
náuka o potravinách
nutričné poradenstvo
somatológia človeka
úprava potravín a stravovanie
všeobecná toxikológia
výživa ľudí
základy výživy
zdravie a výživa
UPLATNENIE ABSOLVENTA
V poľnohospodárskych podnikoch zaoberajúcich sa najmä výrobou potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu, v potravinárskych podnikoch a distribučných spoločnostiach v oblasti potravín, v podnikoch spoločného stravovania a kontrolných inštitúciách, v organizáciách pre vnútorný a medzinárodný obchod s poľnohospodárskymi produktmi a potravinami.
PODMIENKY PRIJATIA
KONTAKT
Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre
Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra
037/641 54 96, 037/641 55 43, 037/641 55 23