
Bakalársky študijný program výživa ľudí pripravuje špecialistov, schopných zvládnuť problémy výživy ľudí vo vzťahu ku kvalite poľnohospodárskych produktov. Absolvent bude ovládať zabezpečenie výroby zdravotne neškodných, biologicky plnohodnotných a nutrične žiadaných potravín, sledovanie a hodnotenie úrovne výživy ľudí.
Forma štúdia
Dĺžka štúdia
Jazyk
PROFILOVÉ PREDMETY
biochémia výživy ľudí
genetika človeka
hodnotenie stavu výživy
chémia
morfológia stavovcov
náuka o potravinách
nutričné poradenstvo
somatológia človeka
úprava potravín a stravovanie
všeobecná toxikológia
výživa ľudí
základy výživy
zdravie a výživa
UPLATNENIE ABSOLVENTA
V podnikoch zaoberajúcich sa výrobou potravín rastlinného aj živočíšneho pôvodu, v podnikoch spoločného stravovania, zdravotných zariadeniach, kontrolných inštitúciách, organizáciách pre obchod s poľnohospodárskymi produktmi a potravinami, distribučných spoločnostiach a vedeckých inštitúciách.
PODMIENKY PRIJATIA
KONTAKT
Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre
Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra
037/641 54 96, 037/641 55 43, 037/641 55 23