Absolvent spoločného inžinierskeho študijného programu Sustainability in Agriculture, Food Production and Food Technology in the Danube Region (Danube AgriFood Master – DAFM) vie uplatniť svoje vedomosti a tvorivo riešiť problémy vyplývajúce z udržateľného poľnohospodárstva, mikrobiologickej kontaminácie potravín a surovín na výrobu potravín, s cieľom vyrobiť mikrobiologicky bezpečné potraviny. Získané vedomosti, zručnosti a spôsobilosti vyplývajúce z chemického zloženia potravín dokáže aplikovať vo výskumnej činnosti a v potravinárskej praxi. Je schopný riadiť tím pre udržateľné poľnohospodárstvo a bezpečnosť potravín, riadiť postupy vysledovateľnosti potravín, krízové situácie, vnútorný systém kontroly v podniku. Zabezpečuje kontrolu označovania potravín a dodržiavania platnej legislatívy. Dokáže riadiť vnútorný systém kontroly v podniku, je schopný aplikovať získané poznatky v praxi, pri zostavovaní odporúčaní v oblasti zdravej výživy a výživových poradenstiev. Disponuje inovatívnym myslením a je pripravený odborne prezentovať výsledky vlastnej analýzy a štúdia pred odborným publikom, dokáže aplikovať vedomosti v procesoch odberu vzoriek potravín na analytické skúšanie, aplikovať hodnotenie rizík ako nástroj na riadenie systémov manažérstva bezpečnosti potravín v rámci štandardov ISO 22 000 a ďalších.
Forma štúdia
denná prezenčná
Dĺžka štúdia
2 roky
Jazyk
anglicky
PROFILOVÉ PREDMETY
falšovanie a autentifikácia potravín
mikrobiológia potravín
potraviny, výživa a metabolizmus
zdravotná bezpečnosť potravín
akreditácia a certifikácia v potravinárstve
geneticky modifikované potraviny
ochorenia z potravín
UPLATNENIE ABSOLVENTA
V poľnohospodárskych a potravinárskych podnikoch, vo výskumných ústavoch, ako špecialista kontroly, hygieny, kvality a bezpečnosti v potravinárstve, riadiaci pracovník (manažér) v potravinárskej výrobe
Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre
Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra
037/641 5384, 037/641 5386