
Bakalársky študijný program agrobiotechnológie sprostredkúva vedomosti o podstate biologických procesov živých organizmov, mechanizme ich regulácie a ich praktickej aplikácii v technologických procesoch. Absolvent získa vedomosti o fyzikálno-chemických a biologických zákonitostiach biochemických procesov živých organizmov, ovláda moderné biotechnologické metódy a postupy výroby biologicky a nutrične významných látok a produktov, pozná ekonomické a právne aspekty biotechnológií. Ovláda metódy, techniky a technológie kultivácie mikroorganizmov, buniek, pletív a orgánov, bioanalytické metódy a techniky izolácie, separácie a purifikácie biologicky aktívnych látok. Je schopný samostatne riadiť niektoré technologické operácie a procesy, vykonávať priebežné laboratórne kontroly, vyhodnocovať získané analytické dáta a vyvodiť z nich príslušné uzávery.
Forma štúdia
denná prezenčná
Dĺžka štúdia
3 roky
Jazyk
slovenský
PROFILOVÉ PREDMETY
organická chémia
biochémia
fyziológia živočíchov
mikrobiológia
agrobiotechnológie
biochémia výživy
bakteriológia
molekulárna biológia
biochemické technológie
kvasné technológie
všeobecná genetika
metódy mikrobiologického skúšania potravín
hodnotenie poľnohospodárskych produktov
prediktívna mikrobiológia v potravinárstve
UPLATNENIE ABSOLVENTA
Vo výskumnej činnosti a riadení výrobných biotechnologických procesov. Absolvent je odborne spôsobilý vykonávať práce spojené s produkciou, izoláciou, separáciou a purifikáciou produktov, hodnotením ich kvality s použitím moderných fyzikálno–chemických analytických metód. Dokáže spolupracovať s manažérmi výrobných organizácií a so špecialistami iných profesií v oblasti inovácie technologických liniek a výrobkov, ako aj v oblasti hodnotenia akostných parametrov kvality a marketingu.
PODMIENKY PRIJATIA
KONTAKT
Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre
Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra
037/641 5384, 037/641 5386